Written by

Recite “zbogom” aplikaciji Google Trips

m:apps, preporučujemo| Views: 255

Google je potvrdio da će se podrška za aplikaciju Google Trips završiti 5. avgusta 2019. godine. Do tog datuma, moći ćete vidjeti sve vaše rezervacije i bilješke, kao i obično. Ali, ne brinite, mnoge od vaših omiljenih funkcija će živjeti na drugim mjestima i u drugim softverima.

Uzbudljiva promjena koja se nedavno desila jeste verzija za web, pod nazivom Google travel, a predstavljena je kao svojevrstan asistent za planiranje putovanja. Takođe, omogućila je korisnicima da istražuju i planiraju odmor putem laptopa, a pri tome imaju mogućnost poređenja cijena, kao i “pogleda” na hotelsku sobu.

Najava travel-a za internet pretraživač nije došla sa nagovještajem o sudbini mobilne aplikacije, ali sada je već svima jasno da je njeno vrijeme prošlo. Naravno, ovo ne znači da će sve njene funkcije nestati, one će postojati u dobro dizajniranom web servisu.

Neki od alata Google Trips aplikacije sada su dostupni u drugim uslugama, tako da ako želite da ih i dalje koristiti, to možete na drugim mjestima. Kako biste započeli planiranje, u pretraživaču upišete “stvari koje treba posjetiti” na vašem odredištu ili izaberite prijedloge aktivnosti na odabranoj destinaciji. Odaberete željene stavke i potvrdite unos. Takođe, imate mogućnost provjeriti već potvrđene rezervacije u kartici “Moja putovanja”.

Još više Google Trips funkcija uskoro će biti integrisano i u druge Google usluge. U bliskoj budućnosti biće moguće pristupiti i izmjeniti vaše bilješke iz softvera koji će uskoro da nestane, a sve putem pretraživača u nekoliko jednostavnih koraka.