Written by

Redizajniran pretraživač muzike u Google Play prodavnici

moj android| Views: 92

Google Play Music

Stigla je i nova promjena na Google Play Music aplikaciji, a tiče se polja za pretragu. Nestala je stara lupa, a nova pretraga najavljuje eru koja je započela sa Google Now, pa je na području gdje upisujte vaše pretraživanje “utisnut” ispis “Google Play Music”. Neki korisnici već vide ovu promjenu, a drugi još uvijek čekaju ažuriranje. Ukoliko još uvijek nije stigla na vašu aplikaciju, možete očekivati promjenu na svom uređaju tokom narednih nekoliko dana.

google-play-music

Ovo nije neka velika promjena, ali je dio tekućeg trenda da Google aplikacije dobijaju male izmjene dizajna kako bi se udaljile od stroge Material Design filozofije u korist čistijeg, bržeg korisničkog iskustva. Sve u svemu, izgleda da se krećemo u pravcu ujedinjenijeg iskustva Google aplikacija koje zadržavaju ključne karakteristike na istom mjestu, kao što su polja za pretraživanje i stavke menija. Na taj način korisnik ne mora da “uči” novu aplikaciju, nego već zna gdje se sve nalazi.

Ako nikada niste isprobali aplikaciju Google Play Music, trebali biste. Besplatna verzija vam omogućava da imate neograničen radio streaming sa bilo kog uređaja, ali ako odlučite da je platite, možete da postavite cijelu svoju muzičku kolekciju i dodajete pjesme u hodu. Možete slušati šta god želite, kad god želite, na čemu god želite.

Google Play Music možete besplatno preuzeti sa ovog linka.