Redmi Note8 Pro

Written by

Redmi Note 8 Pro je prvi telefon sa 64 MP kamerom

mobilni svijet, u žiži| Views: 502

Takmičenje velikih igrača mobilne industrije nikada ne prestaje, a kompanija Xiaomi sa svojim podbrendom Redmi igra zaista odlično. Tako je nedavno predstavljen prvi telefon ovog proizvođača sa 64MP kamerom.

Redmi Note 8 i Redmi Note 8 Pro konačno su stigli i to kao nasljednici impresivne Redmi Note 7 serije. Note 8 Pro prvi je zvanično najavljeni pametni telefon na svijetu s 64 MP kamerom.

Čak i ako su druge kompanije pokušale zasjeniti ovaj uređaj, Redmi Note 8 Pro sadrži Samsung ISOCELL Bright GW1 senzor, lansiran istovremeno s GM2 u Redmi Note 8 i donosi tehnologiju quad-binning piksela. Ekran telefona dijagonale je 6,53 inča s LCD displejom i Full HD + rezolucijom. Ima male okvire, a donji je debljine tek 4,2 mm.

Redmi Note 8 Pro možete lako razlikovati od Redmi Note 8 jer ima vertikalno postavljanje četiri kamere na sredini zadnje strane. Glavni senzor od 64 MP prati 8 MP ultraširoki uz 2 MP senzor za dubinu i četvrti 2 MP makro objektiv. Selfie kamera nalazi se u notch-u i kvaliteta je 20 MP s mnoštvom AI mogućnosti, kao i onima za prepoznavanje scene.

Iznutra Redmi Note 8 Pro dolazi s Mediatek-ovim Heliom G90T, postajući tako prvi pametni telefon s novom SoC platformom. Takođe ima 6/8 GB RAM-a i 64/128 GB prostora za čuvanje podataka, baterija je 4.500 mAh i ima brzinu punjenja od 18 W.

Dostupan je u crnoj, bijeloj i zelenoj boji, a za kupovinu će biti dostupan tokom ovog mjeseca.