honor 9x

Written by

Rekordna prodaja Honor 9X telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 221

Honor 9X i 9X Pro smartfoni koji su premijerno predstavljeni protekle sedmice oborili su rekord prodaje kada je X serija ovog brenda u pitanju.

U prvom prodajnom valu koji je uslijedio sedam dana nakon zvanične promocije prodato je čak 100 hiljada primjeraka. Ovaj podatak ne bi bio toliko impresivan da nije riječ o prodaji koja je zabilježena u prve dvije minute. Na ovaj način Honor je ostvario zaradu od oko 29 miliona dolara u samo dvije minute.

Iz kompanije ističu da se Honor 9X duplo brže prodaje nego što je bio slučaj sa prošlogodišnjim modelom Honor 8X. Dobre vijesti za Honor uslijedile su nakon što je Huawei-jev podbrend ostvario prodaju od dva miliona primjeraka modela Huawei Nova 5 serija i to samo mjesec dana nakon objave.

Inače, ovih dana se očekuje predstavljanje i drugog smartfona iz ove serije – modela Honor 9X Pro. Honor 9X i Honor 9X Pro su gotovo identični uređaji koje pokreće Kirin 810 čipset. Razlikuju se u količini memorije pa model Honor 9X dolazi sa 4 ili 6 GB RAM-a u kombinaciji sa 64 ili 128 GB interne memorije. S druge strane, Pro model stiže uz 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Kamera na Honoru 9X dolazi u kombinciji Sony sočiva od 48 MP, koji je potpomognut 2 MP dubinskim senzorom, dok Honor 9X Pro dolazi sa dodatnom 8 MP širokougaonom kamerom. Zajedničko za oba modela je da posjeduju 6.59-inčni LCD Full HD+ ekran i bateriju kapaciteta 4.000 mAh-a

Posjetite uskoro stranice m:blog-a kada ćemo vam detaljnije približiti Honor 9X Pro nakon što i zvanično bude predstavljen.