Renderi otkrili specifikacije iPad Mini 6

Veći displej i mnoga druga poboljšanja očekuju se od novog Apple uređaja. Pogledajte više o tome koje će biti specifikacije iPad Mini 6

Renderi su otkrili boje i glavne specifikacije iPad Mini 6, koji bi trebalo da izađe u isto vrijeme kada i iPhone 13.

Navodno će biti značajno drugačiji u odnosu na prethodnike. Već smo pisali o tome da se očekuje veći displej, od 8,3 inča, u okviru istog kućišta. Ali odlikovaće ga i novi oblik touch ID-ja.

iPad mini uređaji kreirani su za korisnike kojima nije potreban veliki ekran, ali ipak očekuju jak procesor i performanse na visokom nivou. iPad mini 6 će najvjerovatnije pokretati A14 Bionic i posjedovaće mini-LED displej.

Prema dostupnim informacijama o tome kakve će biti specifikacije iPad mini 6, ovaj pametni uređaj neće imati Home dugme.

Ono što pomalo zbunjuje recezente jeste veličina ove serije Apple tableta, koja se može mjeriti sa veličinom ekrana koju ima iPhone 12 Pro Max. S obzirom na ovu sličnost, nije sasvim jasno gdje smjestiti iPad mini u okviru svih serija uređaja ove kompanije.

A naročito je neobično što neki izvori navode kako kompanija Apple priprema i verziju iPad Mini Pro.

Iako se iščekivao već u jesen 2019. godine, šesta verzija iPad Mini tableta nije se pojavila na tržištu. Zato smo sumnjičavi i prema novoj najavi da će se to desiti između septembra i decembra tekuće godine.

Prema procjenama, trebalo bi da košta između 399 $ i 679 $ u zavisnosti od vrste konekcije i memorije.