roboti i restoran

Written by

Restoran sa robotima u Japanu

m:ovo m:ono| Views: 79

Restoran sa robotima u Japanu

Da li ste ikada zamišljali scenu da jedete neki specijalitet, a pored vas plešu roboti? Naravno da niste, ali vjerovali ili ne, to je stvarna pojava koja se nalazi u Japanu. Restoran je postao velika atrakcija među turistima koji dolaze sa zapada.

Restoran sa robotima

Osim robota koji plešu, ambijent i neobičan doživljaj upotpunjavaju LED svjetla koji se pokreću uz muziku. Priča se da je u ovaj restoran koji se nalazi u podzemnom Kabukicho okrugu Tokija uloženo oko 100 miliona evra. Gigantski roboti koji dostižu visinu i do 3 metra i koji su osvijeljeni sa 3000 treptajnih svjetala, imaju običaj da se kreću po restoranu dok se gosti mogu igrati sa njima putem džojstika. Tri puta dnevno gostima se priređuju kabare predstave, a teme plesa su različite i fascinantne.

roboti i restoran

Gosti koji su imali priliku da uđu u ovaj nesvakidašnji ambijent saglasni su da su svjetla Las Vegasa nadmašena upravo ovim potezom Japanaca. Ulaz se, pogodili ste, naplaćuje sa 5000 yena, u restoran se ulazi po propisanom dres kodu koji zahtijeva elegantnu odjeću. Daleko će ova posjeta biti od romantične večere, ali ljubitelji tehnologije će sigurno više pažnje obratiti pažnju na robote i ostalu skupu tehnologiju koja je najveći mamac za goste Tokija.