Written by

Rješenje za Google Play Store greške

kako? lako!| Views: 3376

androidpit-google-play-store-hero-1-w782

Vjerovatno nam se svima desilo da nađemo zanimljivu aplikaciju u Google prodavnici, pokušamo da je preuzmemo na naš smartfon i budemo spriječeni uz poruku o greški koja sadrži neke nasumične brojeve. Prilično dosadno, zar ne?

Donosimo vam neke najčešće greške Google Play prodavnice, njihovo značenje, ali i kako da ih riješite.

Ukoliko vam se na ekranu pojavi Google Play Store Error DF-BPA-09 ‘Error Processing Purchase’, problem se neće riješiti tako što pokušate da preuzmete aplikaciju ponovo, a ni sam od sebe. Potrebno je da uđete u podešavanja.

  • Idite na podešavanja „Settings“ vašeg telefona
  • Uđite na „Apps“ ili „Applications Manager“
  • Kliknite na „All“ i na dnu ćete vidjeti „Google Services Framework“ na kojem je potrebno da odaberete opciju „Clear data“ i da je potvrdite klikom na „OK“

Google Play Store Error Code rh01 problem rješavate na način sličan prethodnom. Ovdje u suštini imate poteškoće sa dobijanjem informacija sa servera, te je potrebno da ponovite prva dva koraka iz problema iznad, zatim idete na opciju „All“ i selektujete i „Clear Data“ i „Clear Cache“, te isto uradite i na „Google Services Framework“.

Google Play Store Error Code 504 znači da aplikaciju ne možete preuzeti, jer je u međuvremenu došlo do greške. Rješenje ćete dobiti ukoliko pratite sljedeće korake:

Settings > Apps > All > Google Play Store zatim „Clear cache“ i  „Clear data“, te isto to uradite i na Google Services Framework“.

Sa Google Play Store Error Code 491 obavješteni ste da je preuzimanje ili „update“ nemoguć.

Uklonite vaš Google nalog, tako što ćete pratiti sljedeća uputstva:

Settings > Accounts > Google > Remove. Nakon toga, ugasite i ponovo upalite vaš Android uređaj, te dodajte Google nalog ponovo. Kada pokrenete vaš smartfon idite na Settings > Apps > All > Google Services. Kao i kod prethodnih grešaka, kliknete na „Clear Data“ i na kraju na „Force Stop“.

Kada vam se pojavi Google Play Store Error Code 919, to zapravo znači da ste preuzeli aplikaciju i ne možete da je pokrenete. Problem je u tome što je memorija vašeg mobilnog uređaja puna, te sprečava pokretanje. Rješenje je jedino da obrišete sve nebitne podatke, fotografije, video-snimke, muziku, ali i aplikacije koje ne koristite.

androidpit-play-store-errors-clear-data-cache-w628