Written by

Romantična komedija “Romansa u Sijetlu” na kanalu HRT 2

m:tel IPTV| Views: 86

HRT 2, subota 28.02. u 20:05 časova

Romansa u Sijetlu

Ove subote vam kanal HRT2 donosi pravi filmski klasik sa neslužbenom kraljicom američkih komedija Meg Rajan u glavnoj ulozi. “Romansa u Sijetlu” skoro uvijek se nalazi na top listama najpopularnijih komedija, a uloga Eni proslavila je ovu glumicu u Holivudu.

Priča počinje kada Semu Boldvinu umre voljena žena Megi nakon čega on ostaje sam sa osmogodišnjim sinom Džonom. Oni se sele iz Čikaga u Sijetl, a Sem se veoma teško oporavlja poslije ženine smrti. Iako je i on veoma tužan zbog majčine smrti, Džon želi da njegov otac ponovo bude srećan. Za Božić odlučuje da nazove jednu radijsku stanicu i otvori svoju dušu. On ispriča cijeloj Americi priču o nevjerovatnoj ljubavi i privrženosti koja je postojala između njegovog oca i majke. Žene širom Amerike se zaljube u Sema preko priče njegovog sina i žele da ga upoznaju, a jedna od njih je i novinarka Eni iz Baltimora koja je vjerena i uskoro treba da se uda za Voltera. Eni odluči da napiše pismo Semu i predlaže mu da se nađu u Njujorku.

Film “Romansa u Sijetlu” rimejk je filmskog klasika “Ljubavna afera” sa Kerijem Grantom i Deborom Ker u glavnim ulogama. Pored Meg Rajan u ulozi Sema pojavljuje se Tom Henks, a u drugim ulogama pojavljuju se još i Bil Pulman, Rita Vilson i Viktor Garber.