Australija

Written by

Romantični spektakl “Australija” na kanalu HTV

m:tel IPTV| Views: 58

HTV1, subota 28.03 u 23.05 časova

Australija

Ukoliko ste fan holivudske zvijezde i rođene Australke Nicole Kidman ne propustite istorijsku dramu “Australija” koji na do sada najverniji način dočarava život na najjužnijem kontinentu. Smještena u periodu Drugog svjetskog rata, ova romantična drama prati priču bogate Britanke Sarah Ashley koja započinje život u nepoznatoj i divljoj zemlji prepunoj iznenađenja.

Nakon što stigne na imanje Faraway Downs koje se nalazi u blizini grada Darwina, Sarah doživljava neprijatno iznenađenje kada sazna da je njen muž ubijen. Imanje koje je sada prepušteno njoj je pred propasti i ona mora na sebe preuzeti sve poslove svoga muža. Kako bi spasila imanje, ona odluči da proda veliko krdo stoke vojsci, a u tome joj pomažu lokalni Aboridžini koji žive na imanju i sposobni gonič stoke Drover. Sarah se tokom vremena posebno zbliži sa aboridžinskim dječakom Nullah-om koji je sin plemenskog šamana. Sarah i Nullah razvijaju posebnu vezu koja bi oboma mogla spasiti živote u budućnosti.

Kako bi uspjeli prebaciti svoje krdo do prvog najvećeg grada Darwina, Sarah i Drover moraju se sukobiti sa moćnim i opasnim Kingom Carneyem koji ima sopstvene planove za Faraway Downs. On i njegov radnik Neil Fletcher kuju opasne planove koji bi mogli ugroziti živote mlade i neiskusne Sarah, ali sve planove poremeti im zvuk borbenih aviona koji nadlijeću iznad Sjeverne Australije.

Tročasovni spektakl “Australija” najgledaniji je film svih vremena u Australiji, a 2009. godine nominovan ja za nagradu Oscar u kategoriji kostimografija. Ovo je drugi zajednički filmski projekt glumice i oskarovke Nicole Kidman i režisera Baz-a Luhrmann-a poznatog po ostvarenjima ” Romeo + Juliet ” i “The Great Gatsby”. Oni su prije ovog filma sarađivali na mjuziklu “Moulin Rouge” koji je takođe bio nominovan za nagradu Oscar u nekoliko kategorija.

Pored Nicole Kidman, zapaženu ulogu ostvario je i Hugh Jackman poznat po trilogiji X-men.