Written by

S ovim LG uređajem možete napraviti svoje kraft pivo

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 192

Koliko puta vam se dogodilo da pripremite kokice, namjestite film, a potom pogledate u frižider i shvatite da nema piva? Bez brige, niste jedini. Ovakve situacije dešavaju se mnogima, ali će otići u zaborav zahvaljujući novom uređaju LG-a.

Kraft pivo postalo je popularno širom planete, tako da je veoma čudno kako kućno pripremanje piva do sada nije uzelo velikog maha. Iako postoji mnogo uređaja, poput Picobrew i Brewie, koji su doživjeli veliki uspjeh, ovaj trend nije uspio ući u kategoriju mejnstrima.

Međutim, to bi moglo uskoro da se promijeni, jer je LG riješio da se uključi u ovu priču.

Ova kompanija nedavno je predstavila svoj sistem za pravljenje piva, odnosno mašinu na bazi kapsula koja se oslanja na automatizaciju i algoritme za fermentaciju. Takođe, svoje pivo možete pripremiti bez ikakvog maltertiranja jer će se mašina po završenom procesu sama očistiti.

Postoji pet vrsta kapsula, odnosno piva – American IPA, American Pale Ale, English Stout, Witbier i Czech Pilsner, a mašina može da proizvede maksimalno pet litara piva za dvije sedmice. Pošto je riječ o pametnom uređaju, napredak u procesu pravljenja piva možete pratiti i na svom Android ili iOS uređaju.

LG HomeBrew predstavlja veoma jednostavan uređaj za pravljenje piva sa kojim, bez mnogo muke, možete ući u svijet kraft pivarstva. Pretpostavlja se da će upravo ovaj uređaj pripremu kućnog kraft piva učiniti veoma popularnom i postaviti kao novi trend.