Written by

Sada možete kontaktirati lokalne prodavnice direktno iz Google Maps aplikacije

u žiži| Views: 139

Tokom protekle godine Google je ponudio novu funkciju koja omogućava korisnicima (u odabranim zemljama) da direktno komuniciraju sa preduzećima preko SMS-a.

Google danas proširuje ovu funkciju i razvija poboljšanje koje će unaprijediti ovu komunikaciju i učiniti ga jednostavnijim.

Sve poruke koje su poslate ili primljene od biznis naloga, sada će se pojaviti pod posebnim tabovima u okviru Google Maps interfejsa. S obzirom a većina korisnika traži i locira mjesta za kupovinu ili jelo u okviru ovog interfejsa, logično je da se ovdje unese opcija poruka.

Kada je omogućeno, moći ćete da dodirnete opciju “poruka” kada kliknete na Biznis profil. Ovo će vas prebaciti na karticu Poruke, odakle možete pokrenuti komunikaciju. Odgovori će se pojaviti u okviru istog interfejsa za razmjenu poruka.

Kompanija planira proširiti dostupnost ove funkcije u više zemalja u narednim sedmicama.

Vlasnici preduzeća mogu preuzeti aplikaciju Google My Business iz prodavnice Google Play prodavnice ili App Store za korisnike iOS-a. Aplikacija će vlasnicima biznisa omogućiti komunikaciju sa klijentima u realnom vremenu, što bi trebalo da pomogne u povećanju nivoa angažmana.