Written by

Samsung A serija – koliko su dobri ovi telefoni?

moj android| Views: 2234

Tanki mobilni telefoni modernog dizajna i sa interesantnim funkcijama iz Samsung A serije su oduševili ljude širom svijeta. Samsung Galaxy A telefoni dolaze u tri verzije – A3, A5 i najnoviji model A7 koji je predstavljen na ovogodišnjem Mobile World Congressu. Možete birati koje će boje krasiti vaš Samsung A telefon; elegantne crna i bijela, platinasto srebrna, svijetlo roza i zlatna boja šampanjca.

Samsung A serija

Nakon serije S, iz kompanije Samsung su odlučili da seriju A posvete prvenstveno mlađoj populaciji. Upravo zbog toga, „tri mušketira“ iz „družine“ Samsung A Galaxy dolaze sa kamerama specijalizovanim za popularne selfije. Tako model A3 ima zadnju kameru od 8 MP i prednju od 5 MP. Njegovi nasljednici, modeli A5 i A7 takođe ima prednju kameru od 5 MP, a zadnja je i jača – čak 13 MP. Sva tri telefona imaju opciju za uljepšavanje fotografija što je posebno oduševilo mlađe korisnike. Popularni selfiji su u ovoj seriji dovedeni do savršenstva jer se nude posebni dodaci za fotografisanje: Wide Selfie, Palm Selfie, Animated GIF, Beauty Face Features i Rear – cam Selfie. Svi ovi dodaci proizvode slike visoke rezolucije tako što automatski detektuju i fokusiraju se na lice osobe. Zahvaljujući podršci za LTE Category 4 ovi telefoni vas za tren oka povezuju na Internet i vaše omiljene društvene mreže. Kod novog modela A7 selfije možete praviti čak i da ne dodirnete displej, već samo mahnite rukom ili kažite svom telefonu da želite fotografiju.

Samsung A

Ova tri telefona imaju operativni sistem Android 4.4 KitKat i pokreće ih četverojezgreni procesor. Sa svakim novim modelom, telefoni iz serije A su sve tanji; tako je model A3 debljine 6,9 mm, A5 6,7 mm, a najnovije čedo kompanije Samsung , A7 je debelo samo 6,3 mm.

Galaxy A3 donosi Super AMOLED ekran od 4,5-inča i QHD rezolucijom, 1 GB radne memorije, te bateriju snage 1900 mAh. Galaxy A5 sadrži Super AMOLED ekran s 5-inčnom dijagonalom i 720p rezolucijom, 2 GB radne memorije i bateriju snage 2300 mAh.

Model Galaxy A7 ima ekran od 5,5 inča i FHD rezoluciju, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, te bateriju kapaciteta 2.600 mAh.

Samsung A serija telefon

Koji od ova tri modela izabrati? O tome možete odlučiti samo vi, ali jedno je sigurno – koji god da odaberete, ne možete pogriješiti.