Written by

Samsung frižider fotografije svojih polica šalje na pametne telefone

m:ovo m:ono| Views: 73

REFRIGERATOR - LIFESTYLE

Južnokorejska multinacionalna kompanija “Samsung” u svijetu tehnologije najpoznatija je po razvoju i proizvodnji pametnih telefona i tableta. Ali, kompanija je osmislila i proizvela uređaj po dimenzijama mnogo veći od Samsung Galaxya ili Samsung Notea. Riječ je o pametnom frižideru naziva Samsung Family Hub.

Razvojni tim “Samsunga” pametni frižider osmislio je s ciljem da korisnicima, putem fotografija koje sam napravi, šalje informacije o trenutnom sadržaju namirnica na njegovim policama. Tako korisnici znaju šta im u frižideru nedostaje, te ne gomilaju hranu.

Prvo što se može primjetiti na Family Hub frižideru je veliki touchscreen ekran veličine 21,5 inča, a na mobilni telefon se može povezivati putem Wi-Fi ili Bluetooth opcije. Tri kamere – na vrhu, u sredini i na dnu vrata uređaja – snimaju police svaki put kada se vrata zatvore, a frižider potom šalje fotografije na pametni telefon.

Samsung Family Hub korisniku predlaže i recepte za slatka i slana jela, a može sam da uključi ili isključi rernu. Zahvaljujući velikom ekranu koji posjeduje, korisnici direktno na frižideru mogu zapisivati bilješke ili prikazivati fotografije.

“Samsung” je frižider s unutrašnjim kamerama predstavio prije godinu dana, a uređaj je tek sada postao popularan u svijetu, a sigurno je da će svakom ko ga kupi olakšati organizaciju i nabavku hrane.