Written by

Samsung Galaxy A50 – telefon koji širi vaš pogled na svijet

mobilni svijet, u žiži| Views: 466

Kompanija Samsung nedavno je predstavila nove uređaje iz svoje A serije. Riječ je o zaista nevjerovatnim pametnim telefonima, koji niti jednog korisnika neće ostaviti ravnodušnim. Modeli iz ove serije donose brojne inovacije novoj generaciji korisnika, nudeći funkcije i iskustva najnaprednijih uređaja, uz veoma pristupačnu cijenu.

Samsung definitivno postavlja standarde u srednjoj klasi pokazuje Galaxy A50, telefon koji izgledom podsjeća na premijum modele Galaxy S10 i S10+. Samsung je u Galaxy A50 uveo po prvi put Infinity-U ekran od 6,4 inča, pa telefon praktično nema okvira, a izrez u koji je smještena prednja kamera gotovo da ne dolazi do izražaja. Galaxy A50 odlikuje sofisticirani in-display fingerprint senzor koji prepoznaje jedinstveni otisak prsta vlasnika.

Telefon je zadržao Always On display sistem koji prikazuje informacija na ekranu i kada je AMOLED ekran telefona ugašen. Telefon posjeduju trostruku kameru na poleđini, koja obuhvata glavnu kameru od 25 MP, ultraširoku sa 8 megapiksela koja pruža mogućnost slikanja u vidnom polju širine 123 stepena, kao i dubinski senzor od 5 MP. Uz funkciju „inteligentni prekidač“ kamera sada može da identifikuje i predloži kada je potrebno da se koristi program rada sa širokim objektivom. Kamera snima jasne fotografije ne samo pri blještavoj dnevnoj svjetlosti, već i u mraku tako što objektiv detektuje veću količinu svjetlosti i smanjuje šum.

AI kamera omogućava da korisnik snimi najbolju scenu, dok funkcija za optimizaciju scene prepoznaje i optimizuje 20 različitih scena. Bixby Vision kombinuje kameru i vještačku inteligenciju pružajući podršku korisniku pri kupovini na internetu, prevođenju tekstuelnih sadržaja i pronalasku neophodnih informacija.

Baterija kapaciteta 4000 mAh i opcija brzog punjenja garantuju cjelodnevnu zabavu uz sufranje, dijeljenje sadržaja, dok ugrađeni grafički čip nudi i uživanje u mobilnom gejmingu. Galaxy A50 je pogodan za držanje u jednoj ruci. Uz osmojezgarni procesor i ugrađenih 4 ili 6 GB RAM-a i 64 ili 128 GB interne memorije, korisnici mogu neometano da uživaju u pravom Galaxy iskustvu.

Nova Galaxy A serija dostupna je i u ponudi kompanije m:tel. Uz preporučeni tarifni model Pretplata: L+ ovaj odlični telefon kupite po cijeni od samo 1 KM.