Samsung Galaxy A51_mtel blog

Written by

Samsung Galaxy A51 je najprodavaniji Android u prvom kvartalu godine

mobilni svijet, u žiži| Views: 419

Četiri od šest najprodavanijih Android telefona tokom prvog kvartala 2020. godine je proizvedeno u Samsung-u, potvrđuju nedavno objavljeni podaci Strategy Analytics-a.

Već dobro znamo da je Galaxy A serija jedna od najprodavanijih iz Samsung porodice, a model Galaxy A51 je na vrhu sa 6 miliona isporučenih jedinica što čini 2,3% svih prodatih Android telefona u prva tri mjeseca 2020. godine. Podaci govore da je ovaj uređaj popularan širom svijeta, naročito u Evropi i Aziji.

Samsung-ovom Galaxy A51 telefonu se najviše približio Redmi 8, proizveden u Xiaomi-ju i sa globalnim postotkom od 1,9%. Iz ove analitičke kompanije navode kako su rezultati sasvim očekivani, jer se stanovništvo globalno okrenulo povoljnijim uređajima usljed krize koju je prouzrokovao virus korona.

Jedini premium model u šest najprodavanijih telefona je Samsung Galaxy S20+, pozicioniran na trećem mjestu sa 1,7% u globalnoj prodaji. Na ovoj listi uređaja u prvom kvartalu 2020. godine su i Samsung Galaxy A10s i Galaxy A20s, kao i Redmi Note 8.

Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com