Written by

Samsung Galaxy A7 prvo dolazi u Evropu i Aziju

moj android| Views: 878

Kompanija Samsung je nedavno predstavila nanoviji model iz A serije, Galaxy A7 koji će prvo biti dostupan u Evropi, a nakon toga u Aziji. Ovaj model ima trostruku kameru, Super AMOLED displej kao i senzor za otiske prstiju koji se nalazi sa strane. Tu su i sve ostale neophodne specifikacije bez kojih je jedan pametni telefon nezamisliv.

Samsung se i sa ovim modelom fokusirao na kameru koja ima inteligentnu optimizaciju softvera za post procesuiranje fotografija. Prednja kamera ima bokeh efekat kao i neke posebne svjetleće efekte koji će vam pomoći da baš uvijek napravite savršen selfi.  Uz A7 model dobijate aplikacije Bixby 4, Samsung Pay kao i Samsung Health.

Veličina ekrana je šest inča, imaće dvije opcije kad je u pitanju memorija od 4/6 GB RAM-a te64 ili 128 GB memorije, a sve pokreće Octa-core 2.2GHz procesor. Kamera ima 24+8+5 megapiksela dok prednja kamera ima 24 megapiksela. Jačina baterije je 3,300 mAh.

Cijena modela još uvijke nije poznata, ali s obzirom da se zvanični događaj predstavljanja treba desiti 11. oktobra vjerujemo da ćemo tada znati sve detalje.