Written by

Samsung Galaxy Note 10 – najiščekivaniji telefon godine

iza ugla, mobilni svijet| Views: 400

Samsung je svoj Galaxy Note 9 predstavio u avgustu prošle godine, pa su očekivanja da bi novi Samsung Galaxy Note 10 mogao biti predstavljen u istom mjesecu ove godine.

Kao najiščekivaniji telefon godine, Samsung priprema i Galaxy Note 10 Pro. Ovi premijum telefoni su sličnog dizajna, to su uređaji sa najboljim ekranima današnjice, s tim što će Pro model imati nešto veći ekran (6.75 inča po dijagonali). Veličina ekrana Note 10 je 6.3 inča, što je, opet, nešto više u odnosu na Samsung Galaxy Note 9. Rezolucija će vjerovatno ostati ista, ali će baterija Pro modela biti bolja.

Samsung-ove “desetke” donose moćne kamere, na koje smo navikli dolaskom Galaxy S 10 serije, s tim što će one na najnovijim uređajima biti softverski unaprijeđene, a moguće su i neke nove, odnosno poboljšane opcije. Note 10 će imati tri kamere, a Pro model i dodatnu, četvrtu kameru na poleđini, koja bi zapravo trebalo da bude ToF senzor dubine i 3D bokeh efekata. Tu su i sočiva od 12 i 16 megapiksela, te 3D senzor za što bolju dubinu kadrova.

Od stavki na koje smo navikli kada je Note serija u pitanju, tu je i S Pen pametna olovka, a jedna od izmjena je da u prošlost odlazi 3.5 mm audio izlaz, baš kao i Bibxy dugme. Oba modela će imati skener otiska prsta, opciju koja će biti ugrađena u ekran.

Brojni IT portali su ranije prenijeli da Note 10 stiže u pet boja i biće lansiran u crnoj, bijeloj, srebrnoj, ružičastoj i crvenoj boji, koja bi navodno trebalo da bude zaštitna boja Samsung Galaxy Note 10 telefona. Na ovoj listi nedostaje Lavender Purple, koja je bila ključna boja za Galaxy Note 9. S druge strane, barem jedna verzija Note 10 će imati gradijent boju, a moguće je da to čak budu i plava i srebrna.

Avgust je sve bliže, pa dok iščekujete Note 10 možete uživati u sjajnom Samsung Galaxy S10 telefonu koji je dostupan u ponudi kompanije m:tel.