Written by

Samsung Galaxy Note 10 stiže u avgustu

iza ugla, mobilni svijet| Views: 327

Svi već vrlo dobro znamo da kada Samsung predstavlja novi uređaj, sam događaj mora biti grandiozan. Ništa manje se ne očekuje ni od najavljenog lansiranja Samsung Galaxy Note 10 telefona koji će premijerno biti objavljen 7. avgusta u New York-u.

Ova kompanija je već uputila zvanične pozive medijima, a vrlo zanimljiv dizajn pozivnice unio je dodatne nedoumice oko dizajna i specifikacija novog vodećeg modela kompanije Samsung. Svjesni smo činjenice da je sa Galaxy S10 serijom postavljen novi standard kada su u pitanju pametni telefoni, ali se sve glasnije govori kako će Samsung sa Note 10 telefonima napraviti novi korak unaprijed.

Šta nam pozivnica otkriva? Prikazana je popularna S Pen olovka, koja je sastavni dio svakog Note uređaja, postavljena iznad objektiva fotoaparata. Olovka je gotovo identična onoj na Galaxy Note 9 telefonu, ali je zanimljivo to što je nacrtana samo jedna kamera. Očekivanja mnogi tech stručnjaka idu u smjeru da će Samsung u Galaxy Note 10 seriji prihvatiti dizajn trostrukog ili čak četverostrukog fotoaparata. S obzirom da i dalje ne znamo detaljne specifikacije, pretpostavlja se kako je na pozivnici ipak prikazana selfie kamera.

Zahvaljujući nezvaničnim informacijama, već sada možemo steći utisak kako će izgledati i šta nam u tehničkom smislu donosi novi Note 10 uređaj. Podsjećamo da su se prvi renderi pojavili početkom juna kada je rečeno da uređaj neće imati 3.5 mm priključak za slušalice. Drugi set slika otkrio je da bi se Samsung mogao riješiti i posebnog Bixby dugmeta. U novijim izvještajima su navedena očekivanja o novom ili bar osvježenom dizajnu, a stručnjaci napominju da bi telefon mogao doći u dvije različite veličine, uključujući i Note 10 Pro.

Sada je već gotovo sigurno da će telefon biti pokretan Qualcomm Snapdragon 855 procesorom, uz 8GB ili više RAM memorije i 128 ili više gigabajta prostora za čuvanje fajlova. Baterija će najvjerovatnije biti kapaciteta 4.500mAh, a što se ekrana tiče, malo ko vjeruje da su neka velika poboljšanja moguća s obzirom da Samsung već sada posjeduje zaista odličnu tehnologiju.

Dijeli nas tačno mjesec dana do predstavljanja Samsung Galaxy Note 10 serije, što je dovoljno vremena da saznamo i neke nove informacije. Pitanje je samo da li će kompanija pristati da nam otkrije pojedine zanimljivosti.