Written by

Samsung Galaxy Note8 pomjerio granice

moj android| Views: 160

galaxy-note-8-107

Jedan od telefona koji se sa najvećim nestrpljenjem čekao širom svijeta Samsung Galaxy Note8 predstavljen je prošle sedmice, a prema prvim pokazateljima u pitanju je telefon koji pomjera granice savremene tehnologije.

Ovaj model ima sve što jedan telefon u današnje vrijeme može da ima, ali je u odnosu na konkurenciju kod njega sve jače, brže i bolje. Samsung Galaxy Note8 ima definitivno najveći ekran među Samsungovim telefonima, dijagonale 6,3 inča (oko 16 centimetara), SuperAMOLED displej sa tankim ivicama, prekriven staklom od ruba do ruba. Sa ovakvim ekranom jače do izražaja dolazi Multi Window funkcija koja omogućava da se otvori nekoliko aplikacija istovremeno. Samsung Galaxy Note8 ima poboljšanu olovku S Pen, još jednu posebnost serije Note. Korisnici će moći odgovarati na poruke pišući olovkom po ekranu ili koristiti ekran kao notes. Sve što napišu, moći će prevesti ili transmitovati u normalni tekstualni sadržaj. Svaku nepoznatu riječ ili sadržaj, Samsung Galaxy Note 8 će brzo objasniti.

Na pozadini ekrana smještena je dupla kamera i senzor za otisak prsta. Kamere imaju rezoluciju od 12 megapiksela s odličnim senzorima za optičku stabilizaciju slike, pa čak u uslovima smanjene vidljivosti. Otporan je na vodu i prašinu, ima brzo bežično punjenje, te virtualnog asistenta zvanog Bixby. Galaxy Note 8 raspolaže sa šest gigabajta RAM memorije, te 64 GB za standardna pohranjivanja sadržaja na telefonu, uz mogućnost umetanja i microSD kartice. Mobilni sa operativnim sistemom Android 7.1.1 je dostupan u crnoj, sivoj, zlatnoj i plavoj boji. Ovaj uređan namijenjen je multitaskerima, kojima treba veliki telefon i koji zahtijevaju vrhunske performanse.

Na m:tel facebook stranici možete rezervisati najnoviji Samsungov uređaj – Galaxy Note8, a uz Moj Mix VIP tarifu može biti vaš po cijeni već od 1 KM. Požurite sa rezervacijom jer m:tel najbržima poklanja DeX modul – docking uređaj koji ovaj telefon pretvara u desktop računar.