Written by

Samsung Galaxy S10 će imati MediaTek čip za bolju bateriju i pet kamera?

moj android| Views: 429

Kompanija za dizajniranje čipova, Arm se vraća na velika vrata, a uveliko se priča da bi Samsung upravo njihove čipove mogao iskoristiti za najnoviji Galaxy S10 model što bi moglo uveliko produžiti vijek trajanja i jačinu same baterije, a to je ono što korisnike, pored kamere, sigurno najviše veseli.

Pored čipa koji bi mogao dodatno ojačati bateriju ono o čemu se priča jesu i pet kamera koje bi ovaj model mogao imati. Tačnije, trostruku kameru na poleđini i dvostruku s prednje strane.

Neke ranije glasine ukazuju i na da će Samsung lansirati tri verzije nove serije telefona, a broj objektiva sigrno će varirati u odnosu na rang i cijenu modela. Postoji mogućnost da će Galaxy S10 plus imati pet objektiva, a da će standardni model imati četiri, tri na poleđini i jednu s prednje strane, do bi najpovoljnija verzija mogla imati samo tri kamere dvije na poleđini i samo jednu s prednje strane.

Sve ove informacije jo uvijek su na nivou spekulacija, ali ako se uzme u obzir koliki uspjeh je došivjela kompanija Huawei sa svojom P serijom na kojoj je trostruka kamera sigurni smo da će Samsung slijediti ovaj trend.