Samsung Galaxy S20 serija dolazi sa 120Hz ekranima

Written by

Samsung Galaxy S20 serija dolazi sa 120Hz ekranima

iza ugla, mobilni svijet| Views: 213

Sudeći po izvještajima iz Sam Mobile-a, modeli iz nadolazeće Samsung-ove serije vodećih telefona Galaxy S20 će imati super glatke ekrane sa brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Spekulacije o tome su uslijedile nakon saopštenja iz te kompanije, u kojem je navedeno da će nadolazeće telefone pratiti moćni pogonski čipovi; Snapdragon 865, odnosno Exynos 990. Čipset je, naime, najavljen sa podrškom za kameru od 108MP i ekrane do 120Hz.

Ubrzo nakon te objave je skriveni meni unutar One UI Beta verzije otkrio opciju za prebacivanje brzine osvježavanja uređaja s 60Hz na 120Hz. Naravno, nijedan trenutno vodeći model pomenute generacije ne podržava bilo šta iznad 60Hz na svom ekranu, tako da ta postavka nije zapravo ništa napravila.

Novi trend pametnih telefona koji se tiče brzine osvježavanja displeja popularizovan je prošle godine. Ekrani smartfona su počeli pristizati sa većim stopama osvježavanja – što je ono brže, prikaz na ekranu je zaglađeniji.

Novi Unpacked event je najavljen za 11. februar u San Francisku, kada bi navodno trebalo da bude predstavljen i model Galaxy Fold 2 te Galaxy Buds+ slušalice.