Samsung Galaxy S21 FE dolazi u dvije varijante

Ako je vjerovati neslužbenim izvorima, nadolazeći Samsung Galaxy S21 FE doći će u dvije varijante. Insajderi također naglašavaju da uskoro kreće i masovna proizvodnja.

Bitno je naglasiti da dolazak Samsung Galaxyja S21 FE najavljivan već neko vrijeme, a najnovije vijesti potvrđuju detalje vezane uz serijsku proizvodnju. Skoro je sigurno da će novi uređaj doći i u verziji sa čipsetom Exynos 2100.

Prve informacije o specifikacijama dobio je SamMobile koji je rezultate iskopao na Geekbenchu koji spominju model čiji se serijski broj podudara s onim Galaxyja S21 FE. Konkretno, riječ je o procesoru Samsung Exynos 2100 i 8 GB RAM-a. Što se samih rezultata testiranja tiče, oni su prilično dobri.

Velik broj telefona iz Samsunga, uključujući i 4G verziju Galaxy S20 FE-a u Kini i SAD-u dolaze s procesorom iz Qualcomma, dok u Evropskoj uniji, kao i ostatak svijeta dolazi Exynos. Rasprava među insajderima vrlo često spominje da ovo pravilo možda neće više vrijediti za Galaxy S21 FE.

Drugi izvještaj iz južnokorejskog izvora The Elec tvrdi da će Galaxy S21 FE u serijsku proizvodnju krenuti tokom septembra, premda članak ni u jednom trenutku ne spominje potencijalni datum predstavljanja.

Druge glasine, doduše, nalažu da će telefon biti lansiran tek u oktobru što ima puno više smisla, s obzirom na priče o početku serijske proizvodnje.