Šta se očekuje od Samsung-a Galaxy S9?

 

samsung-galaxy-s9

Kako je 25. februar, datum predstavljanja modela Samsung Galaxy S9 sve bliži, stižu dodatne informacije o nadolazećem flagship-u. Prije par dana objavljeni su renderi za Galaxy S9 i Galaxy S9 plus. Sada su programeri otkrili nešto što se zove “inteligentno skeniranje”, za nešto o čemu do sada nismo slušali.

Inteligentno skeniranje nije prisutno ni u jednom stabilnom Samsung softveru, niti je pronađeno u bilo kojoj Oreo beta verziji. Samsung to opisuje kao kombinaciju “skenera zjenice i prepoznavanja lica za bolje rezultate, čak i pri slabom ili prejakom svjetlu”, a čak uključuje i video vodič koji je postavljen na YouTube.

S obzirom na opis i video, zvuči kao da će inteligentno skeniranje kombinovati ponekada ograničene informacije koje se mogu koristiti za skeniranje zjenice, kako bi prednja kamera upotpunila sliku o tome ko pokušava da otključa telefon. Skener zjenice može imati prioritet u tamnijim situacijama, ali prepoznavanje lica je i dalje superiorno ako vaše oči nisu usmjerene direktno prema skeneru ili ako su poluzatvorene. Takođe je moguće da se jednostavno odabere jedan metod u odnosu na drugi, s obzirom na vaše trenutno okruženje.

Ova funkcija će najvjerovatnije debitovati na modelu Galaxy S9, iako izgleda da je ništa ne sprečava da se naknadno ugradi na Galaxy S8 i Note8, jer izgleda da ne zahtijeva dodatni hardver. Pod pretpostavkom da više neće biti curenja, preostalo je veoma malo vremena prije nego što nam Samsung kaže šta inteligentno skreniranje tačno radi.

 

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se