Written by

Samsung Galaxy Watch Active – pametni sat u četiri boje

mobilni svijet, u žiži| Views: 184

Kompanija Samsung, jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona i gadgeta, neprestano iznenađuje svoje korisnike, ali i one koji će to tek postati. Iako neslužbeno, postoje informacije da će kompanija uskoro predstaviti novi Samsung Galaxy Watch Active i to u četiri boje.

Pretpostavlja se da će Samsung, uz premijeru novog Galaxy S10 modela telefona, predstaviti i smartwatch koji sada nosi i novo ime – Galaxy Watch Active. Posljednje informacije, naravno nezvanične, govore da pametni sat dolazi u crnoj, plavoj i rose gold boji, uz ranije poznatnu sivu verziju. Prošlogodišnji model Gear Sport imao je karakterističan Samsungov smartwatch dizajn s rotirajućim aktivnim prstenom oko ekrana, ali prema nepotvrđenim informacijama, na novom pametnom satu ga neće biti.

Sam ekran trebalo bi da bude nešto manji, veličine 1.1 inča. Samsung ostaje vjeran AMOLED ekranu, koji će imati rezoluciju 360×360 px što je više nego dovoljno za izuzetno oštru sliku. Odgovornost da sve bude glatko i brzo, prema pisanjima, preuzima Exynos 9110 processor s 4GB interne memorije, a količina RAM-a za sada ostaje misterija. Među interesantnim dodacima spominju se Bluetooth 4.2 i Wi-Fi povezivanje, te NFC za potrebe mobilnog plaćanja. I novi pametni sat iz Samsung proizvodnje softverski će biti podržan četvrtom vezijom Tizen platforme.

Očekivanja su da će Galaxy Watch Active biti vodootporan, uz ugrađen GPS i uređaj za praćenje otkucaja srca. Ukoliko kompanija Samsung svoj novi gadget ne predstavi 20. februara u San Francisku, naredna prilika je ovogodišnji MWC sajam u Barseloni.