Written by

Samsung HMD Odyssey nevjerovatno iskustvo virtuelne stvarnosti

m:ovo m:ono| Views: 215

hmd-odyssey_2

Kompanija Samsung Electronics, u saradnji sa Microsoftom, predstavila je Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj na tržištu sa Windows sistemom za sadržaj mješovite stvarnosti (MR).

U pitanju je kaciga visokih performansi koja korisnike uvodi u novo iskustvo virtuelne stvarnosti sa superiornim kvalitetom slike i ekranom najviše rezolucije. Zahvaljujući dvostrukom ALMOLED ekranu od 3.5 inča pruža oštrije i zivopisnije slike, a vidno polje od 110 stepeni omogućava korisnicima da otkriju oko sebe vrhunska virtuelna iskustva.

Kroz ugrađene premium AKG slušalice na ovom urežaju zvuk do korisnika dolazi iz svih pravaca, a pri tome moguće je razgovarati sa drugim igračima preko ugrđenog mikrofona. Six Degrees of Freedom1 senzori omogućavaju intuitivno i prirodno kretanje, a među osnovnim karakteristikama proizvođač navodi i da ovaj uređaj pruža udobnost i dobro prijanja.

Uz samu kacigu stižu i dva kontrolora pokreta, pa će ljubitelji igara zaista uživati u korištenju ovog uređaja kada se Samsung HMD Odyssey nađe na svjetskom tržištu.