Written by

Samsung, Huawei i Apple prodali najviše telefona u 2018.

mobilni svijet, u žiži| Views: 366

Na tržištu pametnih telefona konstantno se vodi borba za lidersku poziciju, pogotovo kad je riječ o broju prodanih uređaja na godišnjem nivou. Ništa drugačije nije bilo ni protekle godine, ali uprkos sve brojnijoj konkurenciji, većih iznenađenja nije bilo.

Samsung, Huawei i Apple, vodeće kompanije u proizvodnji smart telefona svakim lansiranim modelom postavljaju nove standarde na tržištu, ali i zadaju težak domaći zadatak kako sebi tako i konkurenciji. Brojke koje dostižu i do 300 miliona prodanih jedinica govore o težini ispunjenih ciljeva, ali i o količini energije koja će biti uložena u ostvarenje novih, ali i pomijeranja granica.

Huawei je smanjio prednost koju je Samsung imao početkom godine plasirajući seriju Honor telefona, koji su korisnicima dosta pristupačniji u odnosu na postojeće modele sličnih specifikacija.

Kad je Apple u pitanju, njihova odluka da svojim korisnicima koji donesu neki od strarih Apple modela telefona, omoguće dobre popuste  je učvrstila njihovu poziciju u samom vrhu tržišta mobilne telefonije.

Svi ovi brendovi, svake godine, posebnu pažnju posvete osmišljavanju novih strategija kako bi svoj brend istakli u odnosu na konkurenciju. Prema dosadašnjim rezultatima, slobodno možemo reći da su u tome bili prilično uspješni.