Written by

Samsung i m:tel odabrali najbolju ideju za proslavu Nove godine: Pobijedili su humanost i plemenitost

prijateljstva| Views: 84

Mtel i Samsung Novogodisnja zurka (Small)

Kompanija m:tel je prije mjesec dana, već treću godinu zaredom, pozvala sve kreativce da osmisle najoriginalniju proslavu posljednje noći u godini. Na ovaj konkurs stiglo je preko 60 prijava zaista nesvakidašnjih ideja iz cijele BiH, a odabrana je pobjednička ideja koja će biti realizovana u saradnji sa kompanijom Samsung.

Planirano je da specijalni žiri odabere pobjedničku ideju, te okupi produkcijski tim i pred njih postavi samo jedan zadatak – da najkreativniju ideju ostvari u praksi i da ona bude nesvakidašnji poklon njenom kreatoru i njenom, odnosno njegovom odabranom društvu.

Baš kada se činilo da će biti nemoguće odabrati najbolju ideju konkursa, na adresu m:tel-a je stigla jedna posve skromna, plemenita i prelijepa želja nenametljivo zapakovana u najljepše osobine koje nam danas kao društvu i pojedincima toliko nedostaju – humanost i saosjećajnost.

Naime, Davor Kaljević je napisao zaista emotivno pismo, a odnosi se na skoro 180 štićenika Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine iz Višegrada, koji žive, kako je napisao, daleko od svoje porodice i prijatelja.

“Osnovna ideja je vratiti ljudima vjeru u novogodišnju čaroliju i pokazati da se i pozitivna čuda mogu dešavati. U Višegradu u Domu za zaštitu ženske djece i omladine, kao u Andersenovoj bajci, živi 178 štićenica različite životne dobi, djece koju je sudbina obilježila, a ljudi zaboravili, djece čiji osmijesi i pogledi reaguju na najmanji znak pažnje i prijateljstva. Njihova skromnost i zdravstveni hendikep nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a optimizam i duh koji ispoljavaju daje snagu onima koji o njima svakodnevno brinu. Oni ne računaju da će u najluđoj noći neko misliti o njima, niti im pod jelkom ostaviti paketić”, stoji u dijelu pisma koje je Davor poslao na konkurs.

On je dodao i sljedeće: “Ova proslava bila bi kreativna, zabavna i neobična, obogaćena magijom novogodišnje večeri u kojoj se inače ostvaruju želje onima koji ih zasluže tokom godine, što ova djeca svakako jesu”.

Nakon što je žiri pročitao ovu poruku, nije bilo nikakve dileme šta činiti dalje, te je tim kontaktirao nadležne osobe u Domu, koji su oduševljeno prihvatili Davorovu ideju. Imajući u vidu specifičnu situaciju, prethodni koncept žurke je brzo prilagođen potrebama štićenika Doma, a pripreme za proslavu koja će bar na jedno veče uljepšati živote štićenika i pokazati im da ih društvo nije zaboravilo, već su u jeku. Takođe, kompanija m:tel će i na druge načine pomoći ovu ustanovu i učiniti da ovoj populaciji život u njoj bude što je moguće lakši.

Kako je na konkursu navedeno da će drugo i treće mjesto biti nagrađeno telefonima Samsung Galaxy J5, stručni žiri je zaključio da bi bilo pravedno da upravo Davor, koji nije poželio baš ništa za sebe, zbog svoje humanosti i empatije dobije jedan od njih.

Drugi telefon dobiće Minja Kolundžija iz Banjaluke za najkreativniju želju proslave Nove godine koja je stigla na konkurs.