Written by

Samsung i Ninatic rade na Harry Potter video igrici

m:apps, preporučujemo| Views: 165

Kompanija Samsung sve više pažnje posvećuje video igricama, a nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom Epic Game za lansiranje igrice Fortnite sada bi mogli da ulože više od 40 iliona dolara u kompaniju Niantic.  Ugvor između ove dvije kompanije bi uključivao ekskluzivno programiranje igrice Harry Potter za Galaxy telefone.

Izvori bliski Samsungu tvrde da ova kompanija ne želi propustiti sljedeći voz koji ide ka narednom fenomenu u domenu video igara. Upravo iz tog razloga koreanska kompanija je odlučila da učestvuje u razvoju igrica što je više moguće.  Uopšte ne čudi što je njihov drugi partner za saradnju u ovoj oblasti upravo Niantic jer se zna da on stoje iza Pokemon go igrica koja je stekla veliku popularnost za kratko vrijeme.

Ova kolaboracija trebalo bi da iznjedri ekskluzivne igrice nemijenjeneupravo Galaxy telefonima baš kao što je Fortnite za Note 9. Ti naslovi bi u budućnosti automatski bili instalirani na Galaxy pametne telefone.

Prvi naslov koji se spominje jeste Harry Potter i sigurni smo da će privući pažnju korisnika iz cijeog svijeta, a na Galaxy telefonima bi se mogao pojaviti već naredne godine.