Written by

Samsung ima kodni naziv za novi Note

moj android| Views: 76

note

Stiže dobra vijest za sve ljubitelje Samsung Note uređaja, jer južnokorejska kompanija planira da predstavi novu generaciju popularnog uređaja. Jedan od pouzdanih tech blogova, objavio je da Samsung razvija novi model pod kodnim imenom „Great“. Iako se radi o još nepotvrđenim informacija, kodno ime sugeriše da bi se moglo raditi o velikom i vrhunskom smartfonu.

Blog SamMobile je otkrio i oznaku novog Note-a 8, a radi se od modelu – SM-N950F. Zadnje slovo se razlikuje zavisno od tržišta, a „F“ je otključana međunarodna varijanta. Za sada nisu poznate konkretne specifikacije, ali je sigurno da ćemo uskoro saznati više detalja o novom uređaju.

Prva generacija Samsung Galaxy Note-a je predstavljena 2011. godine, i u svijet mobilnih uređaja na velika vrata je uvela kategoriju fableta. Nakon uspješnog rodonačelnika novog segmenta uslijedili su modeli koji su svaki put visoko podizali ljestvicu konkurenciji.

Prošlogodišnji model je zbog problema sa baterijom i sigurnosti korisnika povučen sa tržišta, pa je za pretpostaviti da će južnokorejska kompanija dodatno potuditi kako bi Note vratila na mjesto koje mu sa pravom pripada.