Written by

Samsung ipak priprema i Galaxy A90 telefon

iza ugla, mobilni svijet| Views: 82

Navodi da Samsung priprema Galaxy A90 telefon određeno vrijeme su bile poprilično nejasne i nedorečene, s obzirom da je u prvi mah izgledalo da nam zapravo stiže rebrendirani Galaxy A80, a onda je ipak najavljeno da se radi o modelu A90.

Potom je sve izgledalo kao da je u pitanju sasvim nova serija telefona – Galaxy R. Ipak, posljednje informacije iz Samsung-a su poprilično pojasnile o čemu se zapravo radi.

Samsung ipak priprema Galaxy A90, što znači da neće doći pod novim nazivom, odnosno kao dio nove serije. Telefon je trenutno u razvoju i uskoro bi trebalo da se pojavi. Telefon dolazi u dva modela; SM-A905 će biti 4G verzija sa senzorom otiska prsta ispod displeja i tri kamere na poleđini (48MP + 12MP + 5MP), kao i, moglo bi se reći, misterioznom funkcijom pod nazivom “Tilt OIS”.

Drugi model, SM-A908, će imati nešto drugačiji sistem kamera na poleđini (48MP + 8MP + 5MP).

Oba telefona bi trebalo da imaju 6GB RAM-a i Android 9.0 Pie OS. Vjerovatno najbitnija stvar je to da će oba modela pokretati Qualcomm Snapdragon 855 čipset, procesor iz srednjeg dometa, što će biti prvi put da Galaxy A serija dobija aktuelni premijum čipset. To znači da će modeli iz te serije biti brži od prošlogodišnjih top čipseta.

Što se tiče drugih detalja, model SM-A908 će dobiti FullHD + AMOLED InfinityU ekran. Oba modela će imati ekran od 6.7 inča. Izvjesno je i da će Samsung A90 koristiti OLED ekran kao zvučnik. Takođe, smartfon stiže sa baterijom kapaciteta 3700 mAh.