Written by

Samsung najavio novu Galaxy A liniju

mobilni svijet, u žiži| Views: 397

Kompanija Samsung je najavila dva nova modela telefona iz A serije, linije srednjeg cjenovnog ranga, a riječ je o modelima A30 i A50.

Glavni fokus kod ovih modela stavljen je na kameru, A50 ima tri kamere na poleđini telefona, primarna kamera ima 25 megapiksela, druga ima širokougaoni objektiv od 8 megapiksela i treća ima senzor dubine i 5 megapiksela. Prednja kamera takođe ima impresivnih 25 megapiksela što je za telefon ovog cjenovnog ranga zaista sjajna karakteristika, a ima i poseban fokus za „zamućivanje“ pozadine. 

A30 model ima dvije kamere na poleđini, primarno sočivo od 16 megapiksela i širokougaono od 5, dok prednja kamera ima 16 megapiksela.

Oba telefona imaju senzor za skeniranje otisaka prstiju, ali se kod A50 modela on nalazi na samom ekranu dok se kod A30 modela nalazi na poleđini. Iz Samsunga su oobjavili kako A30 model ima otključavanje putem raspoznavanja lica, ali nije naglašeno da li se ista funkcija nalazi na A50 modelu.

Oba telefona su napravljena od 3D Glasstic materijala koji je neka mješavina plastike i stakla i imaće ekran „od kraja do kraja“ i to Super AMOLED infinity-U.

Neki od drugih detalja su: baterija od 4000 mAh te mogućnost brzog punjenja. A30 model dolazi sa 3/4GB RAM-a i 32/64 GB interne memorije dok će A50 imati opciju od 4/6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.