Samsung najavljuje povećanje prodaje sklopivih telefona u 2020.

Written by

Samsung najavljuje povećanje prodaje sklopivih telefona u 2020.

iza ugla, mobilni svijet| Views: 455

Južnokorejski tehnološki gigant za narednu godinu najavljuje pravu tržišnu „ofanzivu“, kada su sklopivi telefoni u pitanju.

Nakon što je Samsung predstavio svoj prvi sklopivi model – Galaxy Fold, te najavio novi koncept telefona na preklop, iz kompanije su istakli da tokom 2020. godine planiraju da isporuče 5-6 miliona telefona sa ekranom na preklop.

Razlog je, kako navode iz ove kompanije, povećanje potražnje za tom vrstom uređaja, za koju vjeruju da će vremenom biti sve veća.

Kada je riječ o sklopivim telefonima, Samsung, navodno, uskoro planira predstavljanje i modela sa oznakom W20. On bi, vjerovatno, bio namijenjen za tržište u Kini, ali nije isključeno da taj telefon bude i globalno predstavljen i dostupan.

Tanko flesibilno staklo, kao dio mobilnih telefona, još nije dio masovne proizvodnje i vjerovatno će trebati još vremena za tako nešto, ali će svakako biti zanimljivo pratiti razvoj i tržišni nastup te vrste među konkurentima.

Xiaomi i Huawei takođe spremaju svoje adute, a Motorola na tržište stiže sa novim modelom svog legendarnog telefona RAZR.