Written by

Samsung planira postaviti prednju kameru ispod ekrana telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 117

Ni mjesec dana nije prošlo od predstavljanja Samsung Galaxy S10 mobilnih telefona, a ova kompanija već radi na novim uređajima i brojnim inovacijama. Ono što definitivno želi unaprijediti jeste “punch-hole” na ekranima novih pametnih telefona.

Iako je poprimio globalne razmjene, mnogi stručnjaci ali i korisnici govore kako usjek ili popularnije rečeno “notch” – nije estetski najprihvatljivije rješenje. Samsungova rupa u ekranu daleko je uspješnija alternativa, ali se sada traga za novim mogućnostima. Kao lider u proizvodnji pametnih telefona, Samsung je svjestan ove činjenice i radi na tome da izrezi ili rupe u budućnosti nestanu postavljanjem prednje kamere iza ekrana.

Iz ove kompanije nedavno su saopštili kako bi u narednih godinu ili dvije ovo bilo izvodivo, jer se tehnologija može dovesti do nivoa da mjesto gdje se nalazi otvor kamere bude potpuno nevidljivo, ali da ni na koji način ne utiče na funkcije fotoaparata.

Samsungovi stručnjaci razmišljaju i dalje – ekran se može razviti tako da postane zvučnik pametnog telefona. I to je jedan od planova ove kompanije koja namjerava koristiti OLED tehnologiju Crystal Sound, ali je moguće da će korejski proizvođač stvari promijeniti na svoj način.

Biće zanimljivo pratiti kako će Samsung implementirati ovakva rješenja, i kakve će sve pogodnosti pružiti krajnjim korisnicima. Već se spekuliše da bi Note 10 mogao imati neku od ovih mogućnosti, ali ćemo za to svakako morati sačekati ljeto i premijeru ovog telefona.