Written by

Samsung predstavio svog digitalnog čovjeka kroz Project NEON

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 196

Samsung je na CES-u 2020, kroz Project NEON, predstavio svog digitalnog čovjeka.

U pitanju je digitalno generisani čovjek, koji izgleda i izrazima lica pokazuje emocije kao ljudsko biće, nastao u STAR Labs podružnici ove komapnije.

Ovi avatari bi mogli raditi kao, recimo, voditelji, fitnes treneri ili glumci, a u Samsung-u kažu da jemoguće da zamijene pomoćno osoblje u hotelima, restoranima i trgovinama (recepcionere, hostese, trgovce…). Jednostavno, mogli bi vam biti samo prijatelj.

 Samsung predstavio svog digitalnog čovjeka kroz Project NEON

U južnokorejskoj kompaniji su pomoću vještačke inteligencije (AI) uspjeli napraviti vrlo realne umjetne ljude. Angažovali su nekoliko glumaca te skenirali njihove pokrete, izraze lica i glas, a onda te podatke implementirali u softver nazvan Core R3 (Reality/Realitime/Responsive – Realno/U stvarnom vremenu/Odgovarajuće).

On je opisan da služi za „kreiranje, gledanje, manipulaciju, uređivanje, spremanje, objavljivanje i izvoz virtuelnih likova”.

Samsung predstavio svog digitalnog čovjeka kroz Project NEON

Zahvaljujući tome, ovaj digitalni čovjek može da izrazom lica pokazuje emocije, ali i da pravi pokrete i pokreće dijaloge koji su drugačiji od onih koji su  unaprijed učitani.

To praktično znači da se razgovor i interakcija sa njim ne bi razlikovali od onih sa ljudima. Iz kompanije takođe nističu da je svaki NEON jedinstven.

Takođe, do kraja ove godine planiran je beta projekat za manji broj partnera, tako da o ovom poduhvatu možemo očekivati više detalja prije CES-a 2021.