Samsung predstavio telefon na preklop koji je zadivio Aziju

samsung-w2018

Kompanija Samsung ove godine obilježava četvrt vijeka prisustva na izuzetno velikom i značajnom kineskom tržištu, a južnokorejski gigant je ovaj jubilej obilježio na najbolji mogući način – predstavljanjem novog, vrhunskog smartfona.

U kineskom gradu Sjamenu predstavljen je W2018, nasljednik telefona W2017, i mediji širom svijeta ga već opisuju kao „čudovište“. To nije iznenađenje, jer je u pitanju premium uređaj na preklop, izrađen od metala i stakla.  

Ovaj smartfon ima dva AMOLED displeja, svaki dijagonale 4,2 inča, a za one koji više vole retro pristup, tu su i stari dobri „dugmići“ sa brojevima i navigacionim tasterima. Uređaj pokreće Snapdragon 835, čipset kompanije Qualcomm, koji radi uz 6 GB RAM memorije.

Kada je skladišni prostor u pitanju, na raspolaganju je fabričkih 64 GB, uz mogućnost uvećanja. Dodatni prostor bi mogao da zatreba, jer W2018 ima vrhunsku kameru, koja je u jednoj kategoriji najbolja na svijetu. Naime, ova kamera ima aperturu f/1.5, što je niže od bilo kog drugog smartfona u prodaji, a znači da bi, uz svojih 12 megapiksela rezolucije, mogla da stvara najbolje fotografije na planeti u uslovima slabog osvjetljenja. Tu su i brojne napredne funkcije, kao što su čitač otisaka prstiju i pametni asistent Bixby.

Po puštanju u prodaju, W2018 će raditi na Nougat operativnom sistemu, ali je Samsung već najavio ažuiranje na Android Oreo. Prodaja će, međutim, biti ograničena samo na tržište Azije, a očekuje se da cijena jednog primjerka bude oko 2.000 dolara.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se