Written by

Samsung priprema novi tablet – Galaxy Tab S5

iza ugla, mobilni svijet| Views: 211

Po svemu sudeći, Galaxy Note 10 neće biti jedini vrhunski proizvod koji poznata kompanija planira predstaviti u avgustu, a na osnovu specifikacija, očekuje se i najbolja verzija Samsung-ovih tableta.

Za razliku od postojećeg Galaxy Tab S5e koji pokreće čipset srednjeg ranga – Snapdragon 670 procesor, nadograđeni model će u svom sastavu imati vrhunski Qualcomm Snapdragon 855 CPU. Informacije koje su procurile sugerišu da će tablet imati 6GB RAM-a, što je ista količina radne memorije koju trenutno posjeduje Galaxy Tab S5e model. Ipak, precizni detalji oko dizajna i izgleda uređaja još nisu poznati.

S druge strane, ukoliko Samsung planira da nadogradi postojeću verziju, onda bismo mogli da očekujemo iste ili slične specifikacije, osim pojave izuzetnog Snapdragon 855 čipseta u novoj seriji. Ako je to slučaj, nadolazeći proizvod treba da se pohvali velikim 10,5-inčnim Super AMOLED ekranom, kao i kapacitetom memorije od 64 GB ili 128 GB.

Takođe, i dalje se očekuje tačan podatak o tome da li će se Samsung odlučiti za istu bateriju od 7.000 mAh ili će je zamijeniti za nešto bolju. 

Za sada se spekuliše da kompanija planira objaviti Galaxy Note 10 u osmom mjesecu, ali još uvijek nismo u potpunosti uvjereni da će južnokorejski gigant iskoristiti priliku da predstavi još jedan high-end proizvod. Čak i ako novi uređaj ne bude objavljen zajedno sa telefonom serije Note, definitivno ga očekujemo početkom septembra na IFA sajmu.