Samsung Store

Written by

Samsung pripremio nove kamere za Galaxy A50s i A30s

iza ugla, mobilni svijet| Views: 387

Samsungova Galaxy A serija definitivno je jedna od najpopularnijih, ali i najprodavanijih serija telefona. To potvrđuju i podaci da je Samsung Galaxy A50 daleko najprodavaniji u Evropi sa isporučenih 3,2 miliona jedinica. Kompanija je prepoznala interesovanje svojih korisnika i sada predstavila nove, poboljšane modele – Galaxy A50s i A30s.

Sve se ovo događa nakon samo pola godine od lansiranja standardne verzije ovih modela, a ono što je vidljivo na prvi pogled jeste da je razlika najveća u kameri.

Samsung Galaxy A50s

Samsung je redizajnirao zadnju stranju, uz geometrijski uzorak i holografski efekat, koja sada dolazi u četiri boje – Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush White i Prism Crush Violet2. Nove su i kamere – glavni senzor od 48MP i otvora f/2.0 uz već postojeću kameru za dubinu od 5MP i onu sa ultraširokim senzorom od 8MP koji snima scenu od 123 stepena. I selfie kamera je nadograđena sa 25MP na 32MP.

Inače, Galaxy A50s potpuno odgovara imenjaku A50. S prednje strane se nalazi Infinity-U Super AMOLED 6.4-inčni ekran, rezolucije 1080×2340 px. Galaxy A50s će koristi 10nm Exynos 9610 Octa-core čipset s 4 GB ili 6 GB RAM-a, bateriju kapaciteta 4.000 mAh s brzim punjenjem od 15 W i skeniranjem otiska prsta.

Samsung Galaxy A30s

I ovaj model dobija novi dizajn u četiri boje. Zadnja kamera, tačnije glavni senzor biće unapređen sa 25MP umjesto 16MP na A30 modelu. Takođe, nova verzija dolazi sa 8MP ultraširokim modulom i 5MP senzorom za dubinu. Na ovom modelu selfie kamera iapk ostaje nepromijenjena – 16MP.

Druga novost kod ovog modela je čitač otiska prsta ugrađen ispod ekrana, dok ga je „stari“ imao na poleđini.

Za sada nema preciznih informacija kada će novi modeli biti lansirani na tržište, ali se već može naslutiti kako će imati uspjeh sličan svojim prethodnicima.