Written by

Samsung radi na unapređenju Galaxy Fold telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 122

Samsung je neumorno radio na poboljšanju Galaxy Fold-a nakon niza nedostaka koji su se pojavili prilikom testiranja beta verzije.

Za početak, kompanija je riješila glavno pitanje koje se odnosi na ulazak čestica prljavštine, vlakana, prašine i pijesaka ispod ekrana uređaja. U testnoj fazi, na ovaj način je ​nastala trajna šteta na proizvodu.

Slična stvar se dešavala i onima koji uklone zaštitnu foliju koja se nalazi na vrhu ekrana. Ali Samsung se novim poboljšanjima pobrinuo da krajevi zaštitnog sloja budu iste veličine kao tijelo telefona, te da se ne mogu lako skinuti sa uređaja. Iskreno se nadamo da će ovo rješenje, zajedno sa upozorenjem o važnosti folije, uticati na izdržljivost Galaxy Fold-a.

Samsung je rekao da će u sljedećoj seriji jaz između gornjeg i donjeg dijela pregiba biti manji, kako bi se maksimalno smanjio ulazak stranih supstanci u unutrašnjost telefona. Nažalost, ni to neće 100% osigurati da vaša dragocjena nova igračka akumulira malo prašine, ali će uređaj biti znatno otporniji.

Jedno je sigurno, za sljedeću iteraciju svog sklopivog telefona, kompanija treba da ponovo razmisli o dizajnu preklopnog mehanizma, kako bi se u potpunosti otklonili svi nedostaci postojeće verzije uređaja.

Poboljšane jedinice trenutno se testiraju sa korejskim operaterima, a očekuje se da će Samsung uskoro objaviti novi datum izlaska sklopivog telefona na tržište. Ono što nam je poznato jeste da će novi Galaxy Fold u nekim dijelovima svijeta biti dostupan već tokom juna ove godine.