Written by

Samsung razvija 3D displeje koji će se povezivati sa smartfonima

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 278

Kompaniji Samsung nedavno je odobren patent od strane nadležne službe Sjedinjenih Američkih Država za trodimenzionalni uređaj, kao i za takvu metodu povezivanja korisnika.

Uređaj može biti 3D televizor ili 3D monitor koji će se moći povezati s pametnim telefonom ili tabletom. Trodimenzionalni uređaj imaće mogućnost prikaza različite vrste sadržaja, kao što su 2D/3D video-klipovi ili fotografije, ali i 3D igre.

Zahvaljujući upotrebi fotoaparata, uređaj može sam stvoriti 3D sadržaj. Fotoaparat može prepoznati različite vrste objekata, tako da se korisnički interface može automatski prilagoditi i prikazati relevantne informacije.

Samsung 3D uređaj dolazi s 3D korisničkim interface-om. Senzor detekcije (kao što je IR senzor ili ultrazvučni senzor) integrisan je kako bi detektovao kada je kontakt napravljen s virtualnim objektom u 3D prostoru. Za rad 3D uređaja spominje se nekoliko mogućnosti, kao što je rad putem dodira, ali i rad putem olovke.

Uređaj može slati i primati informacije na pametni telefon. Na primjer, kada uputite video-poziv putem pametnog telefona, osoba s kojom razgovarate može biti prikazana na Samsung 3D ekranu. Ako dijelite muziku, fajl se može prikazati direktno na ekranu i reprodukovati.