Written by

Samsung S10 će imati 1TB interne memorije

iza ugla, mobilni svijet| Views: 209

Kompanija Samsung i zvanično je predstavila svoje nove eUFS memorijske čipove kapaciteta 1TB. Iako nije potvrđeno, pretpostavka je da će barem jedan od novih Galaxy S10 modela biti obogaćen s 1TB internog prostora.

Samsung je ovaj novi 1TB eUFS memorijski modul uspio zadržati u istim, kompaktnim gabaritima 512GB čipa i to slažući 16 slojeva V-NAND flash memorije jedan na drugi s novim poboljšanim  kontrolerom. Samsung je, takođe, ostvario i značajan rast brzine.  Tako se novi čip može pohvaliti brzinama čitanja od 1000 MB/s, što je i do 10x brže od aktualnih microSD kartica, a 38% su brži od prethodnih 512GB modula.

Budući da živimo u vremenu kada se sve snima u 4K, a razmjena multimedijalnih sadržaja je sve intenzivnija, interne memorije nikada nije dovoljo. Prošlogodišnji Galaxy S9 u osnovnoj verziji imao je 64GB interne memorije uz mogućnost proširenja microSD karticama, a Galaxy Note9 u najluksuznijoj varijanti je imao 512GB prostora za skladištenje.

Čipovi su već ušli u masovnu proizvodnju, tako da je gotovo sigurno da će nova generacija Samsungovih vrhunskih telefona imati upravo 1TB interne memorije.