Samsung SelfieType

Written by

Samsung sada ima i nevidljivu tastaturu

mobilni svijet, u žiži| Views: 135

Danas svi radimo mnogo više s naših telefona, ali pisanje e-mailova i dugih poruka i dalje je dosta sporije u odnosu na kada to radimo putem klasične tastature. Međutim, Samsung ima rješenje – uz pomoć vještačke inteligencije i kamere telefona sada možete tipkati na nedivljivoj tastaturi.

Ovaj izum nosi ime SelfieType, i trenutno predstavlja samo ideju koju ova velika kompanija planira sprovesti u djelo. Razvijen je u Samsung-ovom C-Lab programu, svojevrsnom internom inkubatoru za čudne tehnološke ideje, od kojih neke s vremenom postaju komercijalni proizvodi.

Ne znamo kakve planove Samsung ima za SelfieType, ali ako funkcioniše tako glatko kao što to sugeriše ovaj promo video, to bi mogao biti moćan alat. 

Budući da SelfieType radi pomoću kamere vašeg telefona, barem će otkloniti problem oko nošenja dodatne opreme. Ali, korištenje mašinskog vida za praćenje pojedinačnih pokreta vaših prstiju zvuči škakljivo i vjerojatno ćete morati držati ruke na jednom mjestu kako bi sve pravilno funkcionisalo.

Ipak, to je rješenje kakvo do sada nismo vidjeli i rado bismo pokušali. Možda ćemo uz pomoć AI konačno riješiti probleme sa “tipkanjem”.

FOTO: Screenshot/YouTube