Samsung Galaxy Note10

Written by

Samsung zabilježio rekordnu pretprodaju Galaxy Note10 serije

mobilni svijet, u žiži| Views: 186

Dobre vijesti stižu za južnokorejskog mobilnog giganta jer je u Evropi zabilježena rekordna pretprodaja Galaxy Note10 telefona.

Na ovaj način, ovaj popularni smartfon, je nadmašio broj prodanih Note9 uređaja nakon njegovog objavljivanja prošle godine.

Inače, ove godine Galaxy porodica proizvoda „proslavlja“ deceniju postojanja. Jedan od glavnih aduta Galaxy Note serije je S Pen olovka koja je iz generacije u generaciju postaja sve funkcionalnija.

Iz kompanije Samsung su istakli da dobre prodajne rezultate mogu pripisati činjenici da danas korisnici preferiraju veće pametne uređaje. Dodatno interesovanje ovogodišnje Note serije su atraktivne boje, među kojima se izdvaja Aura Glow koja je trenutno najpopularniji izbor i već je pronašla put do pola miliona korisnika.

Novost u Galaxy Note serije je što je sada po prvi put uređaj dostupan u dvije veličine. Tako korisnici mogu odabrati onu koja im bolje odgovara – Galaxy Note10 sa 6,3-inčnim ekranom ili Galaxy Note10+ koji dolazi sa ogromnim 6,8-inčnim ekranom.

U Note liniji je po prvi put predstavljen 5G uređaj, koji će omogućiti korisnicima da u potpunosti iskoriste potencijal nadolazeće mobilne mreže. Podsjetimo, početkom godine Samsung je lansirao model Galaxy S10.

 „Galaxy Note10 linija omogućava korisnicima da podignu svoju produktivnost i kreativnost na viši nivo. Ohrabruje nas vidjeti ovakav pozitivan odgovor korisnika u fazi pretprodaje Galaxy Note10 i Note10+ u Evropi“, istakao je Mark Notton iz kompanije Samsung Mobile Europe.

Samsung Galaxy Note10 seriju možete pronaći u ponudi kompanije m:tel, a detalje saznajte na prodajnom mjestu, pozivom 080050000 ili na www.mtel.ba.