Written by

Samsungov kamion spasava živote

m:ovo m:ono| Views: 144

samsung

Ako ste vozač onda sigurno znate koliko može biti nezgodno voziti pored velikih kamiona za prevoz robe. Da bi olakšali vožnju svima koji se nađu na cesti iza njihovog kamiona Samsung je osmislio posebno vozilo koje ostalim vozačima pruža osjećaj sigurnosti.

O čemu se zapravo radi?

Na zadnjoj strani ovog kamiona koja u većini slučajeva vozačima koji su iza zaklanja pogled, nalazi se veliki TV ekran na kome se prikazuje stanje na cesti ispred kamiona i tako vozač bez ikakve bojazni pože preticati.

Sa prednje strane kamiona nalazi se mala kamera čiji snimci se automatski emituju na TV sa zadnje strane. Iz Samsunga kažu da je ideja za ovakav kamion došla nakon što su imali uvid u statistiku koliko ljudi izgubi život na cesti u ovakvim situacijama.

Prototip je već testiran, ali se ovakvi kamioni još ne mogu vidjeti na putevima jer se u dogovoru sa lokalnim upravama mora naći rješenje kako da ga prilagode konkretnom području. Za sad iz Samsunga poručuju da je tehnologija efikasna, da radi i da se na ovaj način mogu spasiti mnogi životi.