Written by

Santorini – vulkanski dragulj

m:vijesti| Views: 171

Da li ste znali da je Santorini, jedno od najljepših grčkih ostrva, nastalo radom vulkana? Upravo na lokaciji ovog atraktivnog ostrva zabilježena je jedna od najvećih erupcija u ljudskoj istoriji.

Santorini je dobio ime po crkvi Svete Irene u 13. vijeku, a njegovo slikovito selo Oia je okarakterisano kao najljepše turističko selo na svijetu. Nipošto ne propustite da ga obiđete ali i da uživate u čuvenim santorinijskim vinima.

Raznobojne litice i prekrasni zalasci sunca „krivci“ su za to što su brojni slikari i pjesnici ovjekovječili ljepote Santorinija. Ovo ostrvo je pravi praznik za vaša čula dok gledate kako se crna i crvena boja vulkanskih stijena prepliću sa bijelim domovima i takmiče za pažnju sa vulkanskim skulpturama.

Za jedinstvene plaže crne, crvene i bijele boje zaslužan je vulkanski pijesak, a safirno more koje ih kupa, svaki će doživljeni trenutak na ovom rajskom ostrvu učiniti veličanstvenim. Bazeni na liticama, osvježavajući kokteli i morski specijaliteti će promijeniti vaše poimanje luksuza i uživanja.

Ukoliko na put krenete kao prepaid Dopuna korisnik, ne zaboravite da na svom putovanju kroz Grčku možete slobodno koristiti mobilni internet u T-mobile mreži Grčke, uz tarifnu opciju „Roming NET“ koju ćete aktivirati putem servisa Moj meni pozivom koda*100#.