Written by

Saradnja Google i Levi's-a

moj android| Views: 228

Levi-s-Google-logos-jpg

Svakom čovjeku se desi da ne može naći telefon baš u trenutku kada mora obaviti veoma važan poziv. Dvije velike i svjetski poznate kompanije „Google“ i „Levi's“ zajedno će pokušati da jednom zauvijek riješe ovaj problem tako što će napraviti pametne farmerke osjetljive na dodir.

Ove nove „levisice“ će vam omogućiti da dodirom na tkaninu upravljate svojim mobilnim telefonom. Moći ćete obavljati pozive, te uključiti ili isključiti svijetlo na svom pametnom telefonu bez potrebe da ga uopšte dodirnete.

Iako zvuči nevjerovatno, sve ovo bi trebale omogućiti provodne niti koje su utkane u materijal farmerki. Te specijalne niti mogu da budu potpuno nevidljive ili da ih primjetite na prvi pogled – sve zavisi od željenog dizajna.

Kompanija „Google“ je pokrenula projekat „Jacquard“ u okviru kojeg će raditi na pametnoj odjeći, a „Levi's“ je prvi poslovni partner u toj cijeloj priči. Još uvijek se ne zna tačan datum kada će se pametne farmerke pojaviti na tržištu, niti koliko će koštati, ali sigurno je da će naći svoje mjesto u ormarima širom svijeta.