Written by

Savjeti i trikovi za vlasnike Tesla mobilnih telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 607

Vlasnik ste Tesla mobilnog telefona i želite znati kako da ga koristite na najbolji mogući način? U nastavku donosimo sjajne savjete i trikove.

Korisnicima Smartphone 6.3. ponekad se dešava da aplikacije poslije ažuriranja ne rade kao ranije, odnosno da se obavještenja ne prikazuju. Ukoliko imate takav problem, važno je da idete ovim putem: Settings > Battery > Lock screen cleaning application > User App. Potom izaberite aplikacije koje želite da prikazuju notifikacije i kada telefon “spava”. Naime, kompanija Tesla dodala je optimizaciju baterije i ovo je jedna od opcija koja je implementirana u softver, a koja to omogućuje. Poslije navedenih izmjena, trebalo bi da sve radi kao i ranije.

Dogodi li se vaš Smartphone 9 iznenada počne da koči, problem možete riješiti poštujući ovu proceduru: “Settings” > “Apps” > izaberite “All” u slajder meniju. Potom pronađite Google Play Store na spisku > “Clear Data” > “Uninstall updates”, te pronađite Google Play Services na spisku > “Manage space” > “Clear All Data”. Poslije određenog vremena Google Play Store aplikacija automatski će se ponovo ažurirati na posljednju verziju, a telefon bi trebalo da radi bez kočenja.

Poslovni ste korisnik i imate dvije kartice u telefonu? Većina nas telefonske pozive obavlja preko jednog broja. Da biste podesili opciju da sve telefonske pozive ostvarujete putem samo jedne, željene kartice, potrebno je da ona bude prioritetna tako što ćete ući u Settings > SIM cards > (Preferred SIM for) Calls > Izaberite željenu karticu. Sada više nećete morati birati karticu svaki put kada želite da ostvariti telefonski poziv.

Ako vas zanima memorija, korisnike najčešće dovodi u nedoumicu zašto u specifikaciji piše da je interna memorija 8 GB, ali u telefonu piše da je slobodno samo 4 GB. Odgovor je da memorija jeste 8 GB, ali na svakom telefonu dio te memorije zauzima sam operativni sistem i preinstalirane aplikacije. Zato se memorija može proširiti memorijskom mikro SD karticom kapaciteta do 32 GB.

Desi li vam se da telefon prikazuje upozorenja koja ranije niste primijetili, vjerovatno ste instalirali nešto što je poremetilo rad uređaja. U ovakvim situacijama najbolje je telefon vratiti na fabrička podešavanja. Procedura je sljedeća: Settings > Backup & reset > Factory data reset > Reset phone > Erase everything. Ipak, morate znati da tada gubite sve podatke sa svog telefona i bilo bi poželjno da ih sačuvate na sigurno mjesto prije nego što uradite vraćanje na fabrička podešavanja.