Written by

Savjeti pomoću kojih će vaš podaci biti sigurni na Instagramu

m:ovo m:ono| Views: 114

instagram

Sigurnost na internetu je ono o čemu u posljednje vrijem svi pričaju, svi se bave dijeljenjem i čuvanjem privatnih podataka, svi žele znati kako da se zaštite. Ako je Instagram društvena mreža koju najčešće koristite onda je dobro da znate nekoliko korisnih savjeta kako da zaštitite svoje podatke na ovoj društvenoj mreži.

Najbolja stvar koju možete uraditi da biste kontrolisati privatnost na Instagramu jeste da zaklkučate vaš profil. Na Instagramu je podrazumijevano da vam je profil javan, to znači da svi imaju pristup vašim fotografijama.  Sve što treba da uradite jeste da otvorite plikaciju i da kliknete na ikonicu na dnu ekrana . Nakon toga kliknite na tri tačkice u gornjem denom uglu, skrolujte malo prema dole i vidjećete oznaku Private Account. Kliknite i kada postane plavo znači da ste uspjeli.

Ovim ćete podesiti da vaše objave mogu vidjeti samo  oni koji vas prate, a da bi vas neko zašratio vi morate dati svoje odobrenje. Imajte na umu da su sve objave koje ste stavili prije nego što ste account zaključali i dalje dostupne.

Isto tako možete ukloniti pratioce za koje ne želite da vas više prate. Otvorite profil i kliknite na ikonicu na dnu. Pojaviće vam se opcije Followers count i Posts coumt, kliknite na broj pratilaca i pojaviće vam se lista svih onih koji vas prate. S desne strane svakog pratioca nalaze se tri tačkice, kliknite i pojaviće vam se opcije remove. Ova opcja je sotupna samo kod zaključanih profila.

Ukoliko želite da vam profil ostane javan, ali želite zabraniti pojedinim pratiocima da vide vaše objave, jedina opcija vam je da ih blokirate i vi ćete za njih nestati, kao da nemate profil na Instagramu. Idite na stranicu gdje su vam pratioci (Profile Icon > Followers Number) i kliknite na ime onoga koga želite blokirati. To će vas odvesti na profil te osobe, kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu i pronađite opciju za blokiranje koja je druga na listi.