Written by

Sedam godina prijateljstva

prijateljstva| Views: 286

demofest i mtel

Nedavno završeni sedmi Jelen Demofest, koji se održavao na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 17. do 19. jula, još jednom je potvrdio da se najljepše stvari u životu najbolje pamte onda kada ih dijelimo sa drugima.

Iskreno prijateljstvo i podrška kompanije m:tel festivalu posvećenom mladim muzičkim snagama iz cijelog regiona, potvrđuje se i jača iz godine u godinu, a svaka naredna donosi još čvršće veze, kako između organizatora, jednako tako i između publike, takmičara, revijalaca…

Sada već davne 2008. godine, Demofestu smo pomogli da načini prve korake, koji su i tada bili sigurniji nego što je bilo ko očekivao, a danas m:tel i Jelen Demofest koračaju rame uz rame, na obostranu sreću i zadovoljstvo.

Saradnja sa sada već sedmim Jelen Demofestom podignuta je za nekoliko stepenika više, a dok su centrom Banjaluke kroz prijatne ljetne večeri odjekivali neprolazni hitovi regionalnih majstora rokenrola, kao što su Urban & 4, te Hladno pivo i Eyesburn ili dok su se na tvrđavi posjetioci tiskali kako bi čuli žestoke rifove koje su servirali Guano Apes, vanvremenske reggae himne Maxa Romea, te zarazne acid jazz akorde Brend New Heaviesa, m:tel je posebnu pažnju pridavao novim zvijezdama domaće scene – demo bendovima.

Naime, gospodin Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji m:tel, kao član žirija je uz sedam drugih kolega, pažljivo osluškivao ko od 30 polufinalista ima „žicu“ da jednog dana postane veliki bend, kao gore pobrojani. Težak i zahtjevan zadatak gospodin Mišić je profesionalno i bez velikih poteškoća ispunio uz ostale istaknute članove žirija, a njegovo dobro poznavanje scene, bilo je u startu neka vrsta garanta za kvalitetan odabir novih muzičkih snaga, koje će u vremenu koje dolazi paliti i žariti regionalnom scenom.

Ipak, izborom slovenačkih sastava Hulahoop i Low Peak Charlie, te bh. benda Punkart za tri najbolje demo grupe, nije se završio direktni angažman m:tel-a, te je pored odavno ustoličenih nagrada, kompanija odlučila da drugu godinu zaredom uključi i vjerne posjetioce u proces biranja najboljih. Putem oficijelnog festivalskog sajta jelendemofest.org m:tel je organizovao nagradnu igru, a bend po izboru publike kompanija je nagradila notebookom Dell Inspiron 3521 Base, koji im sasvim sigurno neće odmoći u prevazilaženju početničke, demo faze.

Takođe, za najbolje fotografije napravljene na temu broja sedam, u čijem je znaku bio ovogodišnji Jelen Demofest, m:tel je nagradio autore istih specijalnim ulaznicama za m:tel VIP sektor tvrđave Kastel, sa kojeg se bina vidjela kao na dlanu, a oni posjetioci koji su dobili ovu nagradu imali su priliku da se druže i sa takmičarskim demo bendovima, ali naprave i nove zajedničke fotografije – ovoga puta i sa omiljenim muzičarima kao što su Davor Gobac ili Rambo Amadeus.

Nova festivalska godina donijela je i nova druženja, pa se tako m:tel-ovom krugu najbližih saradnika pridružio i veliki Huawei, a ovaj zajednički prijatelj Jelen Demofesta i kompanije m:tel odlučio je da perjanica njihove linije pametnih telefona, najnoviji i moćni Ascend P7, bude oficijelni telefon festivala. U njegovu čast, m: tel je kreirao i specijalni festivalski paket za sve korisnike i one koji će to tek postati, te kupovinom ovog superiornog uređaja svi dobijaju i specijalnu Jelen Demofest pop art konzervu u kojoj se nalazi jedno od obilježja ovog muzičkog praznika, a riječ je o posebno dizajniranoj festivalskoj majici. (blog.mtel.ba/nagradujemo-najbolji-bend-jelen-demofesta/)

Ovim se, naravno, saradnja kompanije m:tel i Jelen Demofesta ne završava, pa iako je sa ove vremenske distance nezahvalno govoriti o narednim akcijama i saradnjama, jedno je sigurno – uz prijatelje i naizgled nedostižni ciljevi postaju mogući i na dohvat ruke.

Osmi Jelen Demofeste, mi ti se već radujemo, jer vrlo dobro znamo da kao što mi možemo računati na vas, dok god nam se putevi budu preplitali, znajte da ćete u m:tel imati prijatelja!