Written by

Sega Genesis Mini – replika igračke konzole iz devedesetih

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 474

Za sve koji su devedesetih godina uživali igrajući Sega-u stiže odlična vijest – Sega Genesis Mini replika igračke konzole na tržište dolazi 19. septembra 2019. godine sa čak 30 klasičnih igara.

Genesis je bio sinonim za video igre i primarni konkurent svima poznatom Super Nintendo Entertainment System (SNES). Iako je Sega nešto kasnije kreirala Saturn i Dreamcast sa mnogo više funkcija i boljom grafikom, Genesis je i dalje najslavnija konzola kompanije.

Ali za opstanak na liderskoj poziciji potrebno je ići u korak sa razvojem tehnologije, te je iz tog razloga gigant iz svijeta igara prestao da proizvodi svoje konzole za video igre 2001. godine i u potpunosti prešao na izradu novih, za aktuelne gaming platforme.

Ipak, kompanija je odlučila da obraduje nešto starije generacije kreiranjem replike Genesis Mini koja će imati i HDMI izlaz za televizore. Za kompletan ugođaj i povratak nekoliko decenija u prošlost, uređaj dolazi u paketu sa dva žičana joystick-a poput onih korištenih u prošlosti.

Sega Genesis Mini paket nije prvi uređaj ovog tipa na tržištu i dosta je sličan Nintendo-vim Super NES Classic i Sony PlayStation Classic igračkim konzolama. Prednost Sega-e u odnosu na pomenute je ta što nudi dvostruko više igara.

Dok SNES i PlayStation Classic prikupljaju igre koje je relativno teško pronaći na tržištu, Sega je već izdala kolekciju od 30 popularnih igara Genesis na PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i PC.  I ne samo to, bogata arhiva naslova podržava i online igru.

Neki od naslova koji će biti dostupni na Sega Genesis Mini su akcijska igra Sonic the Hadgehog, Castlevania, zatim Shining Force, Dr Robotnik`s Mean Bean Machine, Ecco the Dolphin, Streets of Rage 2, a sigurni smo da ne postoji osoba koja „u ono vrijeme“ nije igrala Earthworm Jim-a.