Written by

Selfie swing – mlađi brat selfie štapa

moj android| Views: 72

postolje

Ukoliko ste opsjednuti selfijima, ali vam je ipak pomalo glupo da okolo nosite selfie štap, onda je selfie swing baš kao stvoren za vas. Riječ je o manjem, praktičnijem i neobičnijem pomoćniku za selfije koji nam dolazi iz Asusa.

Prototip selfie swinga je predstavljen nedavno na Computex sajmu na Tajvanu kao dio prezentacije ZenFone Selfie telefona. Ova spravica je nastavak koji se opcionalno stavlja na telefon ukoliko vam je potrebno postolje za telefon da biste napravili savršen selfi.

Cjelokupna ideja oko ove spravice nije baš u potpunosti jasna zato što je njena funkcija da poveća razmak između telefona i vašeg lica za nekih 2,5 – 5 centimetara što nije neka senzacija. Swing možete koristiti i kao postolje ukoliko želite koristiti tajmer fotoaparata na vašem telefonu umjesto da molite prolaznike da vas uslikaju.

Pošto se ova spravica montira na sam okvir telefona može služiti i kao svojevrsna zaštita od padova što bi trebalo da joj bude primarna funkcija. Iako ovaj Asusov proizvod neće napraviti nikakvu revoluciju kad je u pitanju izrada selfija njegova prednost je što vam stalno može biti prikačen na telefon, a da se ni ne primjeti da ga imate, za razliku od selfie štapa koga je nemoguće ne primjetiti.

Iz Asusa su selfie swing prezentovali pomoću ZenFone Selfie pametnog telefona čiji je glavni fokus na izradi savršenih selfija. Ovaj telefon ima displej od 5.5 inča, prednju i zadnju kameru od 13 megapiksela, a prednja kamera je nameštena pod posebnim uglom da bi vam omogućila najbolji mogući selfie.

ZenFone Selfie telefon kao i selfie swing će biti dostupni na tržištu tek od naredne godine, a do tad ne preostaje vam ništa drugo nego da i dalje nosite selfie štap ili da “udarate” obični selfie.